Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis prosto z meksyku - Licuado de Melon - orzeźwiający napój z arbuza i limonki. Sprawdza się na upał idealnie!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4444
Szybka i smaczna
Odsłon: 377
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 153
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 338
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 550
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4444
Szybka i smaczna
Odsłon: 377
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 153
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 338
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 550
Składniki
Miąższ arbuza kroimy w grubą kostkę. Wkładamy do dużej miski i zalewamy oziębioną wodą. Odstawiamy na 10-15 minut.
Następnie powstałą wodę przelewamy do dużej miski. Posługując się drewnianą łyżką lub kopyścią, za pomocą sitka wyciskamy cały sok z owoców.
Limonki myjemy i wyciskamy z nich sok. Dodajemy do wody arbuzowej. Całość słodzimy płynnym miodem - 1-2 łyżki (wg uznania).
Napój wlewamy do szklanek, dodajemy dużo kostek lodu i.... pijemy! :)