Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy. Idealny na zimowe wieczory... :)
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 62
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1001
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 440
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 62
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1001
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 440
Składniki
Podgrzewamy w garnuszku mleko z kawą rozpuszczalną i cukrem waniliowym. Dodajemy masę krówkową i podgrzewamy dalej aż składniki się połączą. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Do masy dodajemy spirytus i dokładnie mieszamy.
Likier przelewamy do butelki i zakręcamy. Trzymamy w lodówce.