Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo pyszny obiad.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1396
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13023
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1396
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13023
Składniki
Łopatkę zamarynowałam na noc. Marynata: 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego wymieszać z sosem sojowym i oliwą z oliwek. Przełożyłam każdy plaster cebulą ( w pół plastry) i popieszyć. Rano mięso do naczynia żaroodpornego i na nie pieczarki w plastry. Całość zalałam bulionem grzybowym (0,5l). Piec 2 h w 200 °.
Ziemniaki obrane i umyte przyprawić przyprawą do ziemniaków i odrobiną soli. Dodać troszkę oliwy z oliwek i pół szkl. bulionu. Włożyć do rękawa i piec 1h w 200°.