Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę przesiać na blat, wbić jajka, dodać wodę i sól
zagnieść twarde ciasto i podzielić je na 3 części
Każdą część bardzo cienko rozwałkować i zostawić do przeschnięcia na ok. 15-20 minut
Każdy placek posypać mąką i zwinąć w rulon
Pokroić na drobniutkie kluski i rozrzucić na blacie, aby się nie posklejały
Makron wrzucać do osolonej, gotującej się wody z dodatkiem oleju i gotować pod przykryciem do chwili, kiedy makaron będzie miękki