Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne danie z wykorzystaniem cukinii, smaczny, szybki obiad, polecam :-)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4912
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 899
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4912
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Boczek pokrojony w kostkę przesmażyc do chrupkości. Zdjąć na talerzyk. Na tej samej patelni przesmazyć cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostke. Dodać pokrojoną w małą kostke cukinię, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, dusić do miękkości (nie rozgotowac). Dodac boczek, śmietankę i bazylię, wymieszać i dusic jeszcze 3-4 min. Na suchej patelni uprażyć kilka minut słonecznik (uważac aby sie nie przypalił). Makaron ugotowac w osolonej wodzie al'dente. Wyłożyć na talerze, na wierzch ułożyć cukinię w sosie, posypać słonecznikiem. Smacznego :-)