Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w innej postaci, ktory swietnie nadaje sie jako dodatek do prawie kazdego rodzaju miesa
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 689
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 28
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 689
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Makaron ugotowac na pol twardo, brukselke rowniez ugotowac okolo 15 min, przekroic na pol dodac do makaronu okapujacego na durszlaku z wody,
Do garnuszka wlac smietane rozgniesc zabek czosnku, doprawic sola i pieprzem do smaku, dolozyc serek mieszac na malym ogniu az serek sie rozpusci do cieplego sosu dolozyc makaron z brukselka i calosc przelozyc do naczynia zarodopornego,
Zapiekac w temperaturze 180 stopni okolo 20 min az makaron wchlonie czesc sosu, a gora lekko sie zrumieni