Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy z grzybami przyniesionymi z lasu :)
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 68
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 81
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 332
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 68
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 81
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 332
Składniki
Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na maśle w rondlu. Dodajemy pokrojone na kawałki grzyby. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy kilka minut na dużym ogniu. Solimy i pieprzymy. Dodajemy grzyby z cebulą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kilka minut na małym ogniu dodając w tym czasie posiekany szczypiorek.
Podajemy z makaronem razowym - mogą być świderki.