Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad dla zabieganych:)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4433
Szybka i smaczna
Odsłon: 225
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 144
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 309
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 475
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4433
Szybka i smaczna
Odsłon: 225
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 144
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 309
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 475
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki, podsmazamy na maselku, dodajemy vegety lub innej naszej ulubionej przyprawy, pietruszke, lubczyk, tymianek, pieprz i dusimy w sosie wlasnym az pieczarki beda gotowe. Dodajemy smietane i parmezan, aby calosc delikatnie zagescic. Doprowadzamy do zagotowania i sos pieczarkowy mamy gotowy.
Ulubiony makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i goracy przekladamy do szklanej miski. W tym czasie podsmazamy podwedzana szynke lub boczek i wraz z tluszczykiem dodajemy do goracego makaronu, mieszamy i przekladamy na talerze. Polewamy sosem pieczarkowym. Calosc mozemy delikatnie oproszyc parmezanem. Smacznego!