Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany z szynką,kiełbasą,pieczarkami i żółtym serem i ziołami
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 18
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 47
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 18
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 47
Składniki
Makaron - rurki - gotuję w osolonej wodzie wg przepisu producenta. Gdy makaron się ugotuje - MUSI być all dente inaczej w naczyniu żaroodpornym się rozgotuje - odcedzam go na sitku. Wyjmuję naczynie żaroodporne - wlewam do niego łyżkę oleju roślinnego by naczynie się rozgrzało na małym palniku w piecu kuchennym. Kroję pieczarki na drobne paski, szynkę i kiełbasę podobnie. Te składniki wrzucam do naczynia żaroodpornego gdzie jest wspomniany olej roślinny. Zakrywam pokrywę naczynia. Otwieram pokrywę naczynia żaroodpornego wrzucam odcedzony makaron - wszystko mieszam drewnianą łyżką. Na wymieszane składniki z makaronem ścieram na tarce żółty ser. Posypuję ziołami i zamykam naczynie żaroodporne na około 3 - 5 min na małym ogniu. Wyłączam palnik na piecu i danie gotowe.