Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i delikatna makaronowa sałatka z młodziutkimi cukiniami, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Przyprawiona ziołami i oliwą z oliwek. Polecam!!!
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 444
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 155
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 714
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 444
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 155
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 714
Składniki
Wykonanie: 1.Fetę osączyć z zalewy. 2.Makaron ugotować w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzić. 3.Warzywa umyć. Cukinie pokroić wzdłuż w długie, cienkie plasterki. Większe, starsze cukinie zblanszować w osolonym wrzątku(3 minuty). Wyjąć, przelać zimną wodą, osączyć. Młodych, malutkich cukinii nie blanszować. 4.Pomidorki pokroić na ćwiartki. 5.Natkę i szałwię posiekać. 6.Składniki sałatki wymieszać. Polać oliwą, kilkoma kroplami sosu balsamicznego. Dodać oregano, natkę i szałwię, doprawić solą. Wymieszać.