Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po ugotowaniu przez następną połowę dnia będzie się roznosił zapach mórz południowych.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 359
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Małże dokładnie myjemy wodą. Jeżel mamy bardzo otwarte małże to je wyrzucamy.
*Jeśli mamy pomidory świeże, to nacinamy na górze mały krzyż i gotujemy je przez 1 minutę a następnie obieramy ze skórki i drobimy na małe kawałki. *Cebule kroimy na kostkę. Czosnek obieramy ze skórki i drobno siekamy.Chili drobno siekamy (z pestkami).
*W szerokim rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, pomidory,chili,czosnek,wino,sól i pieprz. Wszystko to dusimy ok 10 minut. *Dodajemy małże i pod przykryciem od czasu do czasu potrząsając dusimy następne 8 minut.
Małże jemy palcami. Mięso wydłubujemy albo palcami albo muszeklami. Można je tuż przed spożyciem pokropić sokiem z cytryny.
Ps1 Zamiast chili można dodać oregano lub tymianek. ps2.Polecam troszeczkę podsmażyć bagietkę a następnie zamoczyć ją w powstałym sosie. ps3.Spokojnie można liczyć 1 kilo małż na osobę ps4.Małże ,które się nie otworzyły, wyrzucamy !!!.