Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na walentynki deser podbije serce ukochanej lub ukochanego.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 686
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 24
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 686
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 72
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Na blasze wyłożonej pergaminem wyrysuj dwa duże serca.Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem octu winnego.Ubijając,dosypuj cukier.Kiedy piana stanie się szklista,dodaj trochę barwnika.Wymieszaj dokładnie.Masę bezową rozsmaruj na powierzchni wyrysowanych serc.Wstaw do piekarnika.Temperaturę zmniejsz do 150 stopni.Piecz 30 minut.W tym czasie ubij śmietankę ze śmietan-fixem.Rozsmaruj na ostudzonych sercach,udekoruj oczyszczonymi owocami.Posyp obficie cukrem pudrem.