Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto powinno zrobić się 2 dni szybciej, wtedy namięknie lekko i jest smaczniejsze :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 683
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Ciasto zagnieść i upiec 3 placki. Placki pieką się ok. 10 - 15 minut w 200 st. Masło utrzeć do białości, dodać żółtko, cukier i cytrynę. Jeszcze chwilę ucierać. Do białka dodać tyle cukru pudru żeby lukier nie był za rzadki ani też zbyt gęsty ja daję ok. ½ szk.
Przełożenie: placek dżem placek masa cytrynowa placek lukier