Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża ryba pieczona bez tłuszczu, pachnąca tymiankiem. Polecam!
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 64
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 285
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1018
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 64
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 285
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1018
Składniki
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowaną kroimy w cienkie paseczki. Czosnek obieramy, każdy ząbek przecinamy na połowę, mieszamy z papryką. Warzywa solimy, posypujemy pieprzem, następnie rozkładamy na blaszce (ta z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową i posypujemy świeżym tymiankiem. Rybę płuczemy, osuszamy, solimy, oprószamy pieprzem i układamy na papryce. Na wierzch dajemy jeszcze trochę tymianku. Całość przykrywamy folią aluminiową, aby ryba nie wysuszyła się podczas pieczenia, zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Smacznego.