Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka (indyka) nadziewane serem, pieczarkami lub czosnkiem są doskonałym pomysłem na szybki i smaczny obiad. Ponadto to solidna porcja białka. Danie jest lekkostrawne i pyszne. Przeważnie serwuję je z dodatkiem fasolki szparagowej lub zieloną sałatką na bazie awokado.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 518
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3702
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 159
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 710
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 115
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 518
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3702
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 159
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 710
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 115
Składniki
Filety myjemy, obieramy z niepotrzebnych błon i każdy przecinamy na pół. Mniejsze kawałki ubijamy za pomocą tłuczka, aby uzyskać cienkie i płaskie powierzchnie.
Filety solimy i obsypujemy odrobiną pieprzu. Po bokach każdego z nich układamy kawałki sera, a na serze - posiekany czosnek.
Roladkę zwijamy w rulon od strony przykrytej serem. Na koniec dokładanie zlepiamy całość, aby zawartość nie wypłynęła podczas pieczenia (można użyć w tym celu wykałaczek).
Gotowe roladki układamy na blaszce pokrytej folią aluminiową. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy ok. 15 min. Podajemy z lekką sałatką.
Smacznego!