Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię mięso mielone, oczywiście zmielone w domu. Broń mnie Panie Boże, przed kupnem gotowego, zmielonego mięsa w sklepie. Do zrobienia tego dania, zainspirował mnie przepis na blogu Fabryka Pomysłów [TUTAJ]. Zrobiłem trochę inaczej i dodałem grzyby, które rosną w moim ogrodzie, a jest ich w tym roku bardzo dużo.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 826
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 60
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 826
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 60
Składniki
Grzyby obgotować, pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę, odstawić do przestudzenia. Łopatkę wieprzową zmielić w maszynce, razem z przesmażoną cebulą i wyciśniętą bułką. Dodać jajka, śmietanę, przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC. Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym.