Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedziele to dni kiedy nigdzie się nie śpieszę, więc poranki spędzam w kuchni. Dzisiejsza propozycja na przepyszny omlet
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6504
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1142
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6504
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1142
Składniki
Kiełbasę kroimy w plasterki i smażymy do zrumienienia. W między czasie jajka mieszamy widelcem doprawiamy solą i pierzem. Gdy kiełbasa się zrumieni, wlewamy na patelnię jajka. nie mieszamy. W momencie gdy zauważymy że jajka się ścinają wrzucamy starty ser i pokrojony w plasterki pomidor oraz doprawiamy ulubionymi ziołami. Smażymy na niewielkim ogniu do momentu gdy jajka się zetną. Na górę kładziemy duży talerz i szybko odwracamy patelnię. Tak odwrócony omlet wykładamy ponownie na patelnię na ok 1,5 min. SMACZNEGO