Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kapustę przygotowałam dzis na spotkanie z przyjaciółmi.Proste i smaczne danie jednogarnkowe.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 46
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 29
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 287
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 46
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 29
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 287
Składniki
mięso umyć,pokroic w kostkę ( niezbyt dużą),dodać pieprz,sól,majeranek,posiekany czosnek,słodka paprykę,wszystko wymieszać i odstawic na 2 godziny
po dwóch godzinach mieso włozyc na rozgrzany tłuszcz i usmazyc na rumiano,przełozyc do garnka ,wlac wodę,a na pozostałym tłuszczu zrumienic pokrojona cebule i pieczarki,dodac do mięsa
do garnka wlozyc przyprawy,pokrojona marchew i gotowac do miekkości,kiedy mieso jest miekkie dodać grubo pokrojoną mlodą kapustę ,koncentrat i cukier
wszystko razem gotowac jeszcze okolo 15 minut,całość zagęścić mąką rozmieszaną z wodą.Kapusta nie moze byc rozgotowana a chrupiąca,
Podawac w z pieczywem.