Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i smaczne, kruchutkie znikają w mgnieniu oka .
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 725
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 101
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 42
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 725
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 101
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Z mleka ,drożdży i cukru przygotować zaczyn.Mąkę przesiać dodać jajko i pokrojoną margarynę .Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na 1godz.
Odkroić część ciasta i rozwałkować na koło podzielić na trójkąty .Nakładać marmoladę na najdłuższy brzeg zwinąć .
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C bez termoobiegu piec około 10-12 minut. Ja piekę na oko wyciągam gdy się zarumienią .Smacznego :)