Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite, zdrowe ciasto na śniadanie.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, rozprowadzić ciepłą wodą, zmieszać z mąka do gęstości ciasta naleśnikowego i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na pół godziny. Wymieszać obie mąki , posolić, dodać ocet, siemię lniane i połączyć z rozczynem. Następnie starannie wymieszać.
Przełożyć do wcześniej przygotowanych foremek (12 szt.) i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na dwie godziny.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190-200 stopni, włożyć foremki z ciastem i piec około 45 minut. Zależnie od rodzaju alergii można zastąpić mąki na mąkę orkiszową, kukurydzianą lub owsianą.