Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste. Świetne do po południowej kawy lub na śniadanie;) Ledwo ostygły a my już z mężem jedliśmy. Uratowałam jedną do zdjęcia:)) Dla mnie to hit dla miłośników truskawek.Truskawkowe muffinki mogą być wykonane ze świeżych lub mrożonych truskawek. Ok podaję już przepis....
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 632
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 225
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 341
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 107
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 108
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 632
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 225
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 341
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 107
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 108
Składniki
Truskawki opłukamy i usuwamy szypułki.Tłuszcz ucieramy z cukrem i olejkiem migdałowym, następnie dodajemy jajka ciągle miksując. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Łączymy z migdałami i na przemian z kremówką dodajemy do masy jajecznej. Do foremek wkładamy po 1 łyżce ciasta, po czym do każdej porcji wkładamy po 1 truskawce. Następnie wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości pozostałym ciastem. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 20-25 minut.