Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 673
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 69
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Składniki
Z Kasi, kakao, cukru i wody ugotować polewę (gotować ok 15 minut)
Mąkę wymieszać z proszkiem
Do wystudzonejj polewy wbijamy 4 żółtka miksujemy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec ubijamy pianę z białek dodajemy do masy delikatnie mieszając
Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą pieczemy 30 min. w temp 200 stopni