Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to murzynek sięgający swoją recepturą o dwa pokolenia do tyłu. nigdy nie zawodzi smakiem, zawsze i przy każdej okazji wszystkim smakuje. :)
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 125
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 103
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 84
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 883
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48182
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 125
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 103
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 84
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 883
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48182
Składniki
margarynę lub masło rozpuszczamy w dużym garnku. do rozpuszczonego dodajemy mleko, następnie cukier i na końcu kakao. zagotowujemy cały czas mieszając, by kakao nie zamieniało się w grudki. gotujemy około 5 minut. odlewamy 1/2 szklanki, a resztę masy studzimy.
do ostudzonej masy dodajemy resztą składników (mąka, jajka, proszek do pieczenia), wszystko razem dokładnie miksujemy (masa będzie bardziej rzadka niż gęsta).
piekarnik nagrzewamy do 180*C i pieczemy przez 40 minut.
po upieczeniu ciasto studzimy i wtedy polewamy je odlaną wcześniej czekoladową masą. odstawiamy do zastygnięcia