Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne co nieco dla niespodziewanych gości, robi się go błyskawicznie i zawsze się udaje :-) (proporcje na dużą blachę)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blachę wylać połowę ciasta, ułożyć na nim pokrojone w kawałki jabłka, między nimi ułożyć przekrojone na pół śliwki. Wylać na wierzch resztę ciasta. Piec w temp. 180 stopni ok. 45 min. Smacznego :-)