Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolej na ciasto mojego dzieciństwa. Do dziś dnia uwielbiam jego smak a swój zachwyt przeniosłam również na Zuzię i Karola. Zazwyczaj zjadają je jeszcze ciepłe :). Kolejna jego zaletą jest fakt - że moje dzieciaki same je przygotowują :).
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 522
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3742
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 161
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 716
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 121
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 522
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3742
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 161
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 716
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 121
Składniki
Z Kaśki, mleka, cukru i kakao gotujemy czekoladę. Po zagotowaniu odlewamy 1/2 szklanki powstałej masy (będzie to nasza polewa), pozostałą część studzimy a następnie umieszczamy w misie miksera. Po wystudzeniu dodajemy jajka i przesianą mąkę z proszkiem. Mieszamy do pełnego połączenia składników. Piekę w 190 stopniach do tak zwanego "suchego" patyczka. A teraz najważniejsze - jeszcze gorące polewam pozostałą czekoladą dzięki czemu dostaje się ona również do "wnętrza" ciasta :).