Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, rozpływający się w ustach, bardzo prosty w przygotowaniu mus. nie zawiera jajek, których większość z nas obawia się na surowo. Polecam czekoladożercom :-)
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6818
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 92
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 330
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6818
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 92
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 330
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z kawą, zmiksować ją z jogurtem. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać rozpuszczoną w minimalnej ilości wody żelatynę oraz kakao. Do masy czekoladowo-jogurtowej dodawać ubitą śmietanę, delikatnie mieszając za pomocą łopatki. Gotowy mus wylać pucharków lub szklanek. Schłodzić najlepiej całą noc w lodówce. Przed podaniem udekorować w dowolny sposób. Smacznego :-)