Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 53
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 341
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 53
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 341
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1198
Składniki
3 jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Pieczarki, paprykę i ogórka też siekamy drobniutko, całość mieszamy. Cebulę siekamy drobno, przesmażamy na 1 łyżce oluju i zostawiamy do ostygnięcia.
Z mięsa, jajka i bułki wyrabiamy masę. Dodajemy do niej przyprawy i podsmażoną wcześniej cebulkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Masę dzielimy na cztery części, każdą rozkładamy na dość cienki placek, najlepiej na foliowym woreczku, wtedy dużo łatwiej formować paluchy. Na każdy placek kładziemy po plasterku sera i 1/4 nadzienia. Każdy placek składamy i zlepiamy tak, żeby nadzienie nie wychodziło. Obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy paluchy z każdej strony na złocisty kolor. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (175 stopni) na 10 minut i gotowe. Smacznego:)