Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa wariacja na temat naleśnika
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 291
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 291
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Z mąki, wody mineralnej gazowanej, jajek, mleka i odrobiny oleju wyrobic ciasto na naleśniki. Podzielic na 2 części. Do jednej dodac kurkumę, do drugiej dolac koncentrat barswzczu (jeśli ciasto jest za rzadkie dosypac mąki). Smażyc kolorowe placki.
Każdy z nich nadziewac ostrym białym serkiem (wedle uznania) zawijac. Aby brzegio się nie rozlepiły posmarowac majonezem. Schłodzic na 1 godzinę. Po schłodzeniu kroic na kilkucentymetrowe "rurki". Dekorowac wedle uznania. Do gorącego barszczyku - miodzio:)