Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W taki dzień zwykłe naleśniki też mogą wyglądać ciekawie. Warto postarać się o to dla najbliższych nam osób.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5453
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28017
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5453
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28017
Składniki
Ser rozgnieść, dodać śmietanę, cukier waniliowy, sól, wymieszać. Mleko wymieszać z wodą. Całe jajka starannie ubić, dodając po trochu mąki i mleka z wodą, na koniec dodać szczyptę soli. Łyżką wazową nabierać, nalewać na rozgrzaną patelnię. Gdy ciasto zetnie się, obrócić na drugą stronę. Z resztki ciasta możemy upiec ażukową dekorację. Na usmażone naleśniki nakładać równo nadzienie. Zwijać dowolnie w rulon, kopertkę, chusteczkę. Gotowe na talerzu posypujemy cynamonem.