Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna, wytrawna propozycja podania naleśników :-)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Usmażyć naleśniki. Ugotować kaszę gryczaną w osolonej wodzie, ok. 20 min. W tym czasie pokroić dosyć drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszę i cebulę przestudzić. Twaróg rozetrzeć widelcem, dodać kaszę, cebulę, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Farsz podzielić na 6, każdą część rozsmarować na naleśniku. Złożyć jak krokieta. Gotowe krokiety przesmażyć na suchej patelni, po kilka min. z każdej strony. Podawać z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy. Smacznego :-)