Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś bardzo nie lubiłam naleśników, ale od kiedy mąż je dla mnie zrobił to mogłabym je jeść na okrągło :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Z podanych składników przygotowujemy naleśniki i smażymy na złoty kolor. Nie podaję dokładnej ilości składników, gdyż u mnie naleśniki robi się w ilości hurtowej. Na pewno każdy ma swoje wypróbowane proporcje.
Składniki na farsz podane są w ilości jakiej zużywam na porcję 2 naleśników. Na połówce usmażonego naleśnika układamy kiełbasę pokrojoną w cienkie plasterki. Następnie układamy surową pieczarkę pokrojoną w cieniutkie plasterki. Kolejno drobno posiekana cebulka, przyprawy i na koniec plasterki sera. Przykrywamy drugą połówką naleśnika. Układamy na patelni do naleśników i podgrzewamy pod przykryciem kilka minut na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem. Smacznego :)