Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe do zrobienia i oczywiście przepyszne:) zachęcam do wypróbowania przepisu:) wiem, że większość pań zwraca uwagę na zdjęcie dodam je już niedługo:)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Robimy naleśniki, do tej ilości farszu jakieś 5 lub 6
Mięsko podsmażamy na patelni, przyprawiamy chili i dodajemy odcedzoną kukurydze, fasole i/lub paprykę i ogórki, mieszamy razem z mięsem i chwile razem dusimy. Farsz rozkładamy na cały naleśnik i zwijamy w rulonik lub tak jak krokiety:) Robimy sos beszamelowy - podgrzewamy mleko razem z masłem, dodajemy przyprawy i zagęszczamy mąka rozmieszana w zimnym mleku. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i posypujemy startym serem. Zapiekamy aż ser nabierze ładnego złoto - brązowego koloru w temp 180C