Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniczki na deser lub kolacje. Lubią je dzieci i dorośli też.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 93
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 93
Składniki
CIASTO: z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i odstawić na 15 minut. Usmażyć naleśniki.
NADZIENIE: masło utrzeć z cukrem, wymieszać z resztą składników i powstałą masą posmarować naleśniki. Zawinąć w/g uznania.
SOS: na parze rozpuścić czekoladę, dodać kakao, cukier, mleko i gotować na bardzo małym ogniu, aż masa zacznie gęstnieć. Dodać śmietankę wymieszaną z mąką i zagotować. Zdjąć z ognia, podprawić żółtkiem /można dodać też rum/. Naleśniki zagrzać na patelni i polać sosem czekoladowym. SMACZNEGO!