Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze serem w budyniu
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 115
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 781
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 135
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22683
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 115
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 781
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 135
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22683
Składniki
Z mleka, jajka, mąki i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Ser połączyć z cukrem wanilinowym, cukrem i śmietaną. Naleśniki posmarować farszem i zrolować. Każdy naleśnik zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dobrze podgrzać. Z 1 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej połowę opakowania budyniu i dobrze wymieszać. . Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, dodać masło i mieszać do momentu zagotowania. Przygotować polewę: wszystkie składniki wymieszać, podgrzewać, nie gotować. Naleśniki podawać z sosem budyniowym i polewą.