Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie bezmięsne, smaczne i zdrowe.
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 18
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 32
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 78
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 65
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 18
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 32
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 78
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 65
Składniki
Z jajka, mąki (odkładamy tylko łyzkę do zasmażki), mleka, proszku i szczypty soli smażymy naleśniki na odrobinie oleju, względnie masła.
Z masła i łyżki mąki robimy jasną zasmażkę, na to wrzucamy rozmrożony wcześniej szpinak (ew. zamrożony w kulkach), doprawiamy gałką, solą i pieprzem, gotujemy ok 10 minut by odparował trochę.
W miseczce rozrabiamy twaróg ze śmietaną, solą i pieprzem (można dosmaczyć natką pietruszki, będzie ciekawiej i jeszcze zdrowiej).
Usmażone wcześniej naleśniki smarujemy masa twarogową, następnie szpinakową, zwijamy, układamy na papierze do pieczenia lub w foremce wysmarowanej masłem, posypujemy startym zółtym serem, zapiekamy ok 5-7 minut, aby wszystko się zagrzało, przegryzło a ser się rozpuścił. Smacznego!