Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski smak.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 60
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2697
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 60
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 2697
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5388
Składniki
Aby uzyskać 4 litry nalewki 50 % potrzeba 2,1 litra spirytusu oraz 1,9 litra wody. Wszystko wymieszać i wsypać chipsy dębowe. Odstawiamy na dwa miesiące w chłodne ciemne miejsce. Następnie rozlewamy do butelek. Im dłużej leżakuje tym lepiej.