Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona nalewka o cudownym smaku i aromacie. Przepis zaczerpnięty od R'n'G Kitchen (http://www.rngkitchen.pl/2014/06/nalewka-truskawkowa.html)
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 123
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 144
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1072
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 123
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 144
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1072
Składniki
Truskawki myjemy, osuszamy na sicie, obieramy z szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do dużego słoika, zasypujemy cukrem. Alkohol dodajemy mniej więcej po 24 godzinach, gdy owoce puszczą sok i większość cukru nam się rozpuści. Słoik zakręcamy. Zalane wódką truskawki odstawiamy na parapet na miesiąc, co kilka dni potrząsamy słoikiem. Po miesiącu nalewkę przecedzamy przez gazę, rozlewamy do butelek, zakręcamy. Odstawiamy na kilka miesięcy.
Smacznego.