Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś ciasto z serii "To co mam w lodówce". Prostymi słowami - coś z niczego. Nazwę zawdzięcza Zuzi i Karolowi :).
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 164
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5167
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 274
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 289
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 164
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5167
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 274
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 289
Składniki
BISZKOPT 6 dużych jaj 1 szklanka cukru ( ja używam szklanki o pojemności 200 ml) 1,5 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia Do podanej ilości kremu upiekłam biszkopt z połowy porcji, w tortownicy o średnicy 22 cm.
KREM 360 g śmietany 36% ( u mnie zawsze Piątnica) 30 g cukru pudru 1 serek mascarpone ( u mnie zawsze Piątnica) 2 kopiaste łyżki nutelli W misie miksera umieszczamy śmietanę i zaczynamy ubijać. Po chwili dosypujemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Wyłączamy dodajemy serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Gdy już otrzymamy jednolitą konsystencję dodajemy nutellę i znowu delikatnie mieszamy. KOŃCOWE WYKONANIE Do nasączenia użyłam wody z cytryną i cukrem. Gotowy biszkopt kroimy na 3 części. Każdą nasączamy i przekładamy kremem. Wierzch posypałam kakao i podprażonymi płatkami migdałowymi.