Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 599
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 5829
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 111
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 34
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 18
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 599
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 5829
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 111
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 34
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 18
Składniki
Ogórki i koper - umyć. Czosnek, chrzan obrać i rozdrobnić. Ogórki układać w słoikach pionowo, jaśniejszym końcem do góry. Do każdego słoika dodać 2 ząbki czosnku, 3 kawałki chrzanu, niedużą gałązkę kopru. Można również dołożyć 1-2 liście wiśni, czarnej porzeczki lub liść dębu. Zalać słoje z ogórkami gorącązalewą, dobrze zakręcić i odstawić do ukiszenia. Po 5-6 dniach słoiki pasteryzować przez ok. 2 min.