Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki w pełni. Chyba prawi w każdym domu znajduje się duży słój wypełniony po brzegi ogórkami. U mnie też zajmuje on centralne miejsce na kuchennym blacie. Oto mój przepis na ten letni przysmak.
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 165
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5203
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 277
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 292
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 165
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5203
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 277
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 292
Składniki
Ogórki bardzo dobrze umyć. Marchew, chrzan, cebulę oraz czosnek obrać. Liście dokładnie opłukać.
W dużym słoju na dnie kładziemy ząbki czosnku, kawałki chrzanu, części liści i koper, następnie bardzo ciasno układamy ogórki, między nimi dokładamy kawałki marchewek. Następnie ponownie dokładamy liście, koper i kolejną warstwę ogórków.
Przygotowujemy wodę, tyle ile będziemy potrzebować. W gorącej wodzie rozpuszczamy sól kamienną w proporcji 1 łyżka na 1 litr wody. Ostudzoną wodą zalewamy ogórki po same brzegi.
Najlepsze są po 2-3 dniach. Smacznego :)