Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka do dań głównych lub jako przekąska na imprezy.
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 51
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 90
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 855
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 96
Ten koktajl to bogate źródło antyoksydantów. Zawarta w truskawkach witamina C...
Odsłon: 51
Pyszne babeczki czekoladowe z dodatkiem mięty.
Odsłon: 90
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 855
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 96
Składniki
Umyć i obrać ogórki następnie pokroić na 4 części wzdłuż tak aby powstały słupki. Do pokrojonych ogórków wkroić cebule w plastry całość osolić 3 łyżeczkami soli, wymieszać, zostawić na 2 godz.
Po 2 godz odlewamy wodę z ogórków i dodajemy przyprawy, następnie wszystko mieszamy.
Przygotowujemy zalewę: 1 łyżeczka soli, 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1,5 szklanki cukru wszystko zagotować.
Ogórki wkładamy do słoiczków i zalewamy gorąca zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.