Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 149
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2645
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 149
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2645
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2178
Składniki
Ogórki umyć i ze skórką pokroic w plastry lub ostrugać i pokroić w kostkę, posolić 2 łyżkami soli i odstawić na 12 godzin. Wodę, cukier, ocet i miód zagotować i też odstawic na 12 godzin.
Po 12 godzinach odlać sok od ogorków i wkładać je do słoików do których wcześniej włożono trochę kopru czosnku i kilka ziaren gorczycy, całość zalać zalewą i gotować w słoikach 15-20 minut te ze skórką a bez 5 minut.