Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na lekką kolację.
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 29
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 221
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 29
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 221
Składniki
Wykonanie: Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki i podsmażyć rumiano na maśle. Żółtka jaj, śmietanę i sól wymieszać, dodać ubitą na sztywno pianę i mąkę. Na patelnię wlać odrobinę rozgrzanego oleju i wyłożyć delikatnie omlet. Na wierzchu poukładać podsmażone plastry bananów, posypać pieprzem i zapiec 10 minut w temperaturze 200°C.