Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jednej strony ostro przyprawione z drugiej lekko słodkie, oto moje żeberka :)
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 69
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 125
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 125
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 152
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 69
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 125
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 125
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 152
Składniki
Mięso myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę: do miski wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy oliwę i miód - mieszamy. Do marynaty wkładamy żeberka, i obtaczamy je w niej dokładnie. Przykrywamy i odkładamy na godzinę do lodówki.
Mięso myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę: do miski wsypujemy wszystkie przyprawy, dodajemy oliwę i miód - mieszamy. Do marynaty wkładamy żeberka, i obtaczamy je w niej dokładnie. Przykrywamy i odkładamy na godzinę do lodówki.
Patelnię natłuszczamy ostrą oliwą, rozgrzewamy bardzo mocno, i delikatnie kładziemy żeberka. Smażymy na bardzo rumiano z dwóch stron. Mięso wkładamy o rękawa i pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Patelnię natłuszczamy ostrą oliwą, rozgrzewamy bardzo mocno, i delikatnie kładziemy żeberka. Smażymy na bardzo rumiano z dwóch stron. Mięso wkładamy o rękawa i pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe układamy na talerzu, polewamy powstałym sosem. Na zdjęciu z ziemniakami ubitymi z masłem i cebulą dymką.
Gotowe układamy na talerzu, polewamy powstałym sosem. Na zdjęciu z ziemniakami ubitymi z masłem i cebulą dymką.