Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna wersja dla oponek z serem, są bardzo delikatne i rozpływają się w ustach
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 670
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Składniki
Ugotowane ziemniaki trzeba przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa
rozpuścić margarynę, drożdźe z cukrem, jajka roztrzepać
wszystkie składniki połączyć zagnieść ciasto i pozostawić w ciepłym miejcu do wyrośnięcia
wyrosnięte ciasto zagnieść , odrywać kawałki i wałkować na nieza cienki placek, następnie wykrawać oponki, (ja smażyłam również dziurki z oponek i też są ok.)
smażyć na złoty kolor, posypać cukrem