Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okres smażenia smakołyków karnawałowych u mnie rozpoczęty,zaczęłam od serowych oponków.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 696
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 696
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Wszystkie składniki wyrobić razem,ja użyłam do wyrabiania malaksera.
Ciasto po wyrobieniu staje się elastyczne. Rozwałkować ciasto na ok 2 cm ,lub grubiej jak kto lubi i przy pomocy szklanki i kieliszka wycinamy.
Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!