Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne pączki. Zapraszam na bloga ! ;)
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 36
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 72
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 62
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 36
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 72
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 62
Składniki
Dodatkowo : papier do pieczenia pocięty na kwadraty ok 10 x 10cm
Wodę zagotować w garnuszku razem z masłem i szczyptą soli. Zmniejszyć ogień i wrzucić całą mąkę, energicznie mieszając do czasu, aż będzie odstawało od ścianek garnka. Po tym czasie wyłączyć i ostudzić. Dodawać kolejno po jednym jajku i ucierać. Gotowe ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na kawałki papieru. Olej rozgrzać, papier do pieczenia wraz z ciastem odwracać do góry nogami i chwilę czekać aż gniazdka się odkleją. Smażyć kilka minut z każdej strony, a później odsączyć na papierowym ręczniku.