Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 52
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 731
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 200
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 52
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 731
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 200
Składniki
W misce rozrobic drożdże z łyżeczką cukru, łyżką mąki i trochę mleka.Pozostawic do rośnięcia.Dodac do rozczynu resztę mąki,mleka,masło i utarte żółtka z resztą cukru i solą.Wyrobic na gładkie ciasto, jeżeli jest za gęste to dolac odrobinę mleka. Pozostawic do wyrośnięcia, po czym uformowac pączki wkładając do środka po pół łyżeczki marmolady. Układac na ścierce posypanej mąką. Gdy podrosną smażyc na rozgrzanym oleju z obu stron. Wyjąc na papierowy ręcznik.Po osączeniu ułożyc na talerzu i posypac cukrem pudrem. Z tej porcji powinno wyjśc ok 34-38 szt.