Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na paluszki.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 119
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 49
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 146
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 152
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 119
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 49
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 146
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 152
Składniki
Wykonanie: Groch zalać przegotowaną zimną wodą i odstawić na 12 godzin. Odsączyć i zmielić razem z namoczoną i dobrze odciśniętą bułką. Wymieszać z jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem, przyprawami do smaku i wstawić do lodówki na godzinę. Z masy formować owalne paluszki. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Paluszki osączyć na bibule i podawać na ciepło z ketchupem.