Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne paluszki do barszczyku. Wypróbuj ten przepis.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5372
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5372
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepły mleku, wsypać mąkę, dodać śmietanę 1 jajo, miękkie masło, przyprawić solą i cukrem, dodać ocet i dokładnie wszystko wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. a stolnicę posypaną mąką kładziemy ciasto drożdżowe, i wycinamy dowolne paluszki , układamy na blasze i wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem , posypujemy kminkiem pieczemy 1 5 min w temperaturze 180 stopni.